Ağda Nasıl Yapılır ?
Ağda çeşitlerini piyasada hazır olarak marketten ya da güzellik ürünleri satan dükkanlardan alabileceğiniz gibi evde de doğal ağda yapabilirsiniz.
Şekerle yapabileceğiniz karışım için genelde çok çabuk tüyleri geri çıkarıyor yorumları yapılsa da düzenli kullanımda tüylerinizin azaldığına şahit olacakınız.
Yapıldıktan 20 -25 gün sonra tekrarı gerekebilir. Tüy yapınıza göre söylenen ağda sırasında çekilen acı ise değişebilir.
Ağda uygulamasına 2 -3 kere kullandıktan sonra yumuşayarak alışacak olan tüy yapınız ayrıca kendiniz için bir işkence yerine alışkanlık haline gelecektir.
Yüzeyde bulunan ölü deriden de arınmanıza yardımcı olarak pürüzsüz ve canlı bir tene kavuşturacaktır.
Evde Doğal Ağda Nasıl Yapılır
Ağda yapımı için gerekli malzemeler
2 su bardağı beyaz toz şeker (Daha çabuk suda eriyor)
Çeyrek su bardağı limonsuyu ya da limon tuzu
Çeyrek su bardağı su (1 parmak fazlada kullanılabilinir)
Talk pudrası ya da mısır unu
Ağda Yapılışı
Bir tencerede şeker ve suyu 5 -6 dakika kaynatın. Şekeri mutlaka karıştırarak suyun içinde eriterek yok olmasını sağlayın. Limon ya da limon tuzunu ekleyerek 15 dakika kadar kıvam alıncaya karıştırın. Kahverengi, karamelize şeker rengini alınca ocağın altını kapatın. Tencerenin içindeki hazır olan ağdaya hemen elinizi daldırmayın. Elinizi yakabilir. Oda sıcaklığına geldiğinde ise artık kullanıma hazırdır.
Ağda Uygulanışı
Ağda yapacağınız bölge temiz ve terden arındırılmış olmalıdır. İsteğe bağlı süreceğiniz pudra yada mısır unu ağdanın temizliği açısından kolaylık sağlar. Cildinizde yapış yapış parçalar kalmaz. Tüylerin çıkış yönüne süreceğiniz ağda ise ,daha sonra yapacağınız uygulamalar için yararlı olacaktır. Tüylerin kırılmaması ve kökten alınması için yön çok önemlidir. Kırılan tüyler, kökten alınmadığı için kısa sürede çıkar. Böylelikle istenmeyen tüylerden kurtulmak için ağda yapmanın jilet kullanmaktan bir farkı kalmaz. 3-4 gün içinde yine tüyleriniz uzamaya başlar. Sürme işlemini tahta bir spatula yardımıyla veya akışkan olan ağdanızı mutfak yada banyo mermerinin üzerine döküp elinizle hamur kıvamına çekiştirerek getirebilirsiniz.
Hamur kıvamındaki ağdayı uygulamak istediğiniz bölgeye elinizle yapıştırıp çekebilirsiniz. İnce bir katman olması için parmağınızla inceltmeniz ve yaymanız gerekir. Hamur kıvamı, çürümüş sakız gibi olup ağdanın rengi açılıncaya kadar tekrar tekrar kullanılabilinir. Her seferinde çekiştirerek ter yüz yapmanız gerekir. Spatula ile süreceksiniz ise yine ince ve daha geniş bir bölgeye yayarak biraz donunca piyasada satılan ağda bezi yardımı veya yine eliniz ile çekebilirsiniz. İki işlem türünde de ağdayı çekerken hızlı bir şekilde ve mutlaka tüylerin aksi yönünde ağdayı çıkarmalısınız ki yine kırılma ya da batıklar oluşmasın. İşlem bitiminde mutlaka alkol ile dezenfekte edip, çıkmayan ağda parçaları olursa ılık su ile durulayarak temizleyebilirsiniz.
Ağda kullanımı sonrası temizlendikten sonra hemen nemlendirci kullanılmaması gerekir. Kıllar köklerden ayrıldığı için gözeneklere girerek tıkanmalara ve aynı zamanda beslenerek çabuk çıkmasına neden olur. İçeriğinde aloe vera olan serinletici kremler ise ağda sonrası kızarıklar, acı ve yanmaları alır. Karınca yağı ise ağda sonrasında kullanırsa 4 -5 ay içinde tüylerinizin yarısından kurtulabilirsiniz.
Öneriler :
Ağda yapılacak bölgede tüyler en az yarım santim olmalıdır. Çok uzayan tüyler için ise biraz can yakabilir. Böyle durumlarda küçük bölgelere ayırarak uygulamanız feryat figan durumda kalmamanız için önemlidir. Doğal olarak ürettiğiniz ağdanızı buzdolabında saklayabilir, tekrar ısıtmak istediğinizde ben mari usulünü kullanabilirsiniz. Ağdanız kıvamı fazla olursa çok az su ekleyebilirsiniz.